eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2011. november 9., szerda

Az önzés ismertető jelei

Az önző ember mindig magáról beszél, nem számít, hogy a másik ember szenved miatta, Neki az a fontos, hogy a középpontban legyen, rá figyeljenek, mert ő ki akar elégülni, Ezért letipor maga körül mindenkit. Gyakran hangoztatja ezeket a kifejezéseket: " Nekem miért nincs?" Bezzeg neked milyen könnyű..." Ki van hangsúlyozva, hogy "neked milyen könnyű" és hogy "nekem milyen rossz" Megint:NEKEM.

Ehhez kapcsolódóan mesélek el egy történetet, amely több évvel ezelőtt történt. Az előző munkahelyemen volt egy nő, aki akkor tájt olyan 55-56 éves lehetett. Egyedülálló volt. Csak anyja, testvére és annak családja létezett a számára. Ennek a nőnek olyan volt a magatartása, hogyha valaki előhozott egy beszélgetési témát, ő rögtön közbe vágott, és nem érdekelte, hogy másokat zavar a viselkedésével. Csak ő tudod mindent. Ő volt a legokosabb, na és a testvére, és annak gyerekei. Ez a nő csak mondta, mondta a magáért, azzal nem törődve, hogy másokat már a sírba kergetett. Órákig tudta nyomni a szöveget. De még a jelzéseket sem vette észre, hogy a kolléganőim sokszor egymásra néznek, vagy nem is figyelnek rá, Igaz szólni senki sem mert neki, nehogy megsértődjön. Gyakran hangoztatta: "könnyű neked..." Ez a nő szó szerint letiport mindenkit a társaságában. Csak évekkel később jöttem rá, hogy ő egy önző alak volt, és pontosan jellemzőek voltak rá az itt leírt önző emberre utaló viselkedések. Egy volt a lényeg neki legyen nagyon jó. Az önzőségből kifolyólag nagyon erőszakos is volt. Soha nem engedett a negyvennyolcból. Az erőszakosságból jön az egoizmus. Az egoista ember mindent megtehet.

Az önzés egyébként kell az életünkben. A kiegyensúlyozott állapot mögött mindig a tiszteletben tartás rejtőzködik.Ha valaki tiszteletben tartja a képességei, lehetőségei, testét, akkor jól fog funkcionálni. Ha nem tartom tiszteletben mondjuk a testemet, akkor elhízok, mint egy tehén.

Most, azt fogják mondani, hogy hol a határ. A határ mindig ott van, amikor érzem, hogy ártok magamnak, és a környezetemben élőknek. Ha belegázolok valakinek a lelkében, azt látni és érezni lehet, mert az arca eltorzul a fájdalomtól, tartása más lesz, lehajtja a fejét, elkezdi a sírást. elfordul tőlem.

Még egy érdekesség: Mit ad Isten. Az életem folyamán egy ilyen önző típusú pasival is összehozott a sors. Ez az ember pontról pontra ugyanazon személyiségvonásokkal rendelkezett, mint a fent említett kolléganőm. Önző, erőszakos, és nagy egoizmussal rendelkezett. Csak az számított, hogy neki nagyon jó legyen, és tett az én véleményemre. NEM IS FIGYELT RÁM.

Ebből a kapcsolatból hál' Istennek nem lett semmi. Így megszabadultam egy vérszívótól.

Nincsenek megjegyzések: