eva-horvath.blogspot.com

Powered By Blogger

2012. április 9., hétfő

Szeretői viszonyok

Szeretői viszonyok, olyan kapcsolati forma, amelyet még a mai világban is tabutémaként emlegetik. Bár elmondható, hogy most már sokkal nyitottabb formában nyilvánul meg, mint 20-30 évvel ezelőtt. Az is elmondható, hogy alig van olyan párkapcsolat, házasság, ahol az egyik vagy másik fél ne tartana fenn szeretői státuszt. Igaz, hogy a férfiak sokkal előbb belemennek egy ilyen szeretősdi dologba, mint a nők.

Mit is takar ez a szeretői viszony, és milyen oldali vannak? Amikor, azt halljuk, hogy valakinek szeretője van, általában arra gondolunk, hogy az adott illető egy harmadikként lépet be egy másik kapcsolatban. Vagy hétköznapi nyelvre lefordítva, valaki elszerette a másik férjét, feleségét. Ez nem minden esetben van így. Két független ember között is létezik szeretői viszony. De ezt a kapcsolatot a legelején illik tisztázni, hogy ez a kapcsolat miről fog szólni. Sokan részesítik előnybe ezt a fajta kapcsolatot, mert nem akarják magukat elkötelezni vagy félnek a kötődéstől. Vagyis megakarják őrizni a függetlenségüket. Nincs közös kasza, háztartás, gyerekvállalás, és nincsenek a napi elvárások a másikkal szemben. Vannak a randevúk, pásztorórák, közös nyaralások és ennyivel bezárul a kapcsolat.

Ahogyan már említettem a szeretősdi, akár férfiról vagy nőről legyen szó, a legtöbbször harmadikként lép be a kapcsolatban. ( de az a felállás is működik, hogy valakinek harmadik, negyedik, ötödikként vesznek részt egy kapcsolatban, igaz nagy az isten állatkertje). Sokan nem akarnak belemenni egy ilyen szeretői viszonyban, de mire észbe kapnak, akkor már túl késő, és ha még a szerelem is elkezd működni, akkor már nincs visszaút. Majd egy idő után az egyik fél elkezd meghátrálni, meg azt látja, érzi, hogy a nő részéről kialakult az érzelem a férfi irányában. Ettől az érzéstől azonban a pasik megijednek. Egyszerűen azért, mert gyávák és nem merik felvállalni az érzéseiket. A pasiknak két ok miatt tetszik ez a szeretősdi játék. Az egyik dolog: otthon nem működik a párkapcsolata, azon belül is a szex. Ezért ezt egy külső kapcsolat lévén próbálja pótolni. A másik dolog: hiányzik a párok közötti értelmes kommunikáció, kiégtek az évek alatt, nem tudnak már egymásnak, mit mondani. " Mi a helyzet? Semmi"! ezzel a párbeszéddel ki is merült a beszélgetés. A szerető pedig türelmes, van ideje, és meghallgatja sőt akár tanácsot is ad a pasinak. Legtöbbször azonban a kommunikáció hiánya vezet a kapcsolat megromlásához, sőt a szerető kereséshez is.

És milyen helyzetet teremt ez a szeretői viszony a párok között? A legtöbb esetben a nők vannak rossz helyzetben, mert ők együttélésre, kapcsolatra vágynak. Ellenben mint kényszerülnek hallani. A férj egyébről sem beszél, mint a hülye, hisztis feleségéről, akivel már a szex évek óta nem működik, és külön szobában alszanak. De ez szerintem csak duma szöveg, amellyel le lehet venni a nőket a lábukról. Legalább is én így tapasztaltam meg. A háttérben teljesen másként működik a dolog. Válni a legtöbb pasi nem akar, inkább mindig kifogásokat keres. " Most nem lehet válni, mert beteg az anyós, kicsik a gyerekek, majd ha a gyerekek felnőnek." és hasonló kifogásokat keresnek folyton folyvást. A világon nincs olyan nő, aki mindezt kitudja várni, és elfogadni. A pasik nem fognak elválni, ha ezt nem tették meg egy vagy fél éven belül. Nekik így kényelmes, még olyan áron is, hogy rosszul érzik magukat a bőrükben. Mindig kényelmesebb, biztonságosabb a meleg szarban ülni, annak ellenére is büdös, de legalább meleg, mint egy bizonytalan dologba belevágni, úgy hogy nem tudja mi lesz a végkifejlet.

Sok nő pedig hosszú évekig elnézni, hogy a párja egy külső kapcsolatot ápol. Majd, amikor teljesen megunja ezt az áldatlan állapotot, akkor talán beadja a válópert. Van ennek a szeretősdinek két oldala. Ez a szeretői viszony vagy erősíti vagy gyengíti a korábbi kapcsolatot.
Olyan esetek is előfordultak már, hogy a régi rossz kapcsolatot a szerető állította helyre, mert a férj vagy a csaj a másiktól tanulta meg, hogy hogyan vigyen be esetleg több energiát a házasságának megjavítása érdekében.

Hogy megéri ez a szeretői viszonyt fenntartani ilyen formán, Nekem kétségeim vannak efelől. Igaz van előnye is. Nincs kötöttség, felelősségvállalás, háztartásvezetés, gyereknevelés. Csak találkozások, randizások vannak. Tapasztalatból mondom, egy idő után az ilyen állapotba minden nő belefárad, mert valljuk be őszintén, mi nők nem az ilyen adok-kapok kapcsolatra vágyunk. És ne feledjük egy ilyen viszonyból mindig a szerető kerül ki vesztesként. A másik fél pedig szépen visszakullog a régi barlangjában, ahol a hülye, hisztis, frigid feleség odaadó örömmel visszafogadja.

Nincsenek megjegyzések: